Οι Προοπτικές Biden

Τα Αμερικανικά Συμφέροντα στις Τρεις Θάλασσες ― Οι Πολιτικές Προοπτικές της Διακυβέρνησης Biden στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα
Διαδικτυακή εκδήλωση του Dukakis Center του ACT Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, 19:00
H κυβέρνηση του νεοεκλεγέντος Joe Biden πρόκειται να αντιμετωπίσει προκλήσεις τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων των ΗΠΑ. Εκτός από τη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, η κυβέρνηση Biden θα κληθεί να επανεξετάσει τη θέση και τον ρόλο των ΗΠΑ στο διεθνές γεωστρατηγικό περιβάλλον και σε περιοχές όπως η Μαύρη Θάλασσα, η Νοτιοανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο. Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν εκτενώς στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει το Dukakis Center του American College of Thessaloniki (ACT) τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, στις 19:00, με τη συνδρομή Αμερικανών και Ελλήνων ειδικών.
Οι ομιλητές θα επιχειρήσουν να προδιαγράψουν τα χαρακτηριστικά της νέας αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψη το δόγμα του απομονωτισμού (America First) που ίσχυε τα τελευταία χρόνια, τον συσχετισμό δυνάμεων ανάμεσα στο Κογκρέσο και τη Γερουσία, την ανάγκη για μία νέα προσέγγιση που θα αποβλέπει στην υπεύθυνη παγκόσμια συνεργασία, όπως πολλοί Αμερικανοί επιθυμούν, και η οποία θα έχει αντλήσει τα σωστά διδάγματα από τα λάθη του παρελθόντος.
Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:
· Melinda Haring, Deputy Director and Senior Fellow, Foreign Policy Research Institute, Atlantic Council
· Alan Makovsky, Senior Fellow for National Security and International Policy, Center for American Progress
· Ιωάννης N. Γρηγοριάδης, Ερευνητής και Επικεφαλής του Προγράμματος Τουρκίας στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)
· John Koenig, πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο David Wisner, Εκτελεστικός Διευθυντής του Dukakis Center του ACT.
Η εκδήλωση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.
Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση:
Κοινοποίηση: